ראשי » מה יש לקרוא, עסקים

קפה טעים וחזק

26 בSeptember 2010 | | אין תגובות | מאת

מספר טיפים להכנת קפה חזק וטעים

בימינו אין עוד צורך להרגיש אשמה עם כל לגימה מכוס הקפה המהביל. ידוע שהקפה, כל עוד נצרך במידה, אינו פוגע בבריאות אלא אף מועיל לה. עם זאת, חשוב לצרוך קפה מפולי קפה איכותיים ושהוכן במכונת קפה ברמה גבוהה.

ראשית, יש להבדיל בין שני זני הקפה המרכזיים והם, הערביקה האליטיסטית, אשר נחשבת לאיכותית יותר ומכילה פחות קפאין, ומנגד הרובוסטה, המכיל יותר קפאין ונחשב לפחות איכותי. השילוב בין שני זנים אלה בתערובת קפה נחשב בעיני מומחי הקפה למומלץ ביותר.

בשלב השני יש להתייחס לטריות פולי הקפה. פולי קפה שלא נקלו יכולים להישמר במשך שנים, פולים שנרכשו באריזה עם שסתום עשויים להישמר במשך כשנתיים ובאריזה ללא שסתום הפולים יכולים להישמר כשבועיים. עם זאת פולים טחונים יאבדו 40% מטעמם לאחר יום. לכן עדיף לקנות קפה טחון באריזות קטנות או פודים לקפה אשר מיועדים להכנה במכונת קפה.

קיימת חשיבות מרבית ברכישת חומרי גלם איכותיים להכנת הקפה. לשם כך מומלץ לקנות תערובת קפה של חברה מוכרת או להעמיק בהיכרות עם בתי הקפה השונים. לדוגמה –  אספרסו יצריך טחינה עדינה יותר, ואילו קפה שחור יצריך את הטחינה הדקה ביותר.

מעבר לחומרי הגלם, יש משמעות רבה לסוג מכונת הקפה אשר באמצעותה מופק הקפה. חשוב שמכונת הקפה תכיל רכיבים ברמה גבוהה ומנגנון המספק ריבוי אפשרויות תפעול.

אלמנט חשוב ביותר אשר משפיע רבות  על הטעם והארומה של הקפה הוא הבחירה בשימוש בתערובת קפה להכנת המשקה. במקרים רבים, השימוש בתערובת קפה הוא מומלץ ביותר, אך ישנם מקרים שבהם עדיף להשתמש בזן מסוים, כדוגמת הבלו מאונטיין או הפורטוריקו-יאוקו סלקטו אשר עומדים בזכות עצמם.

על אף עצות אלו, כמו בכל תחום אחר, חשוב להבין את תהליך הכנת הקפה ולהעמיק בו בכדי לדעת להכין משקה משובח באמת. לכן יש חשיבות רבה ברכישת מכונת קפה איכותית וחומרי גלם ברמה גבוהה בנוסף לכך תמיד כדאי להעמיק את ההבנה בנוגע לאופן ההכנה מה שניתן לעשות בקורסים וסדנאות שונות.

הוספת תגובה

עליך להתחבר כדי להוסיף תגובה.

+(reset)-