ראשי » מה יש לקרוא, מוצרים

דגי קרפיון והכנת גפילטע פיש

13 בAugust 2013 | | אין תגובות | מאת

דג הקרפיון – חלק בלתי נפרד מהמטבח הישראלי

דג הקרפיון מוכר לנו ממתכוני חג שונים, אך בעיקר בזכות הגפילטע פיש האהוב, המוגש בדרך כלל בראש השנה, בפסח ואצל משפחות רבות גם בכל ארוחת שישי. דג הקרפיון גדל בבריכות בארץ, כמו דגים נוספים, והוא נמכר בחנויות השונות לאורך כל חודשי השנה.

ערכיו התזונתיים של דג זה

מלבד הטעם המצוין שלו והאפשרות לשלב אותו במתכונים שונים, לדג הקרפיון ערכים תזונתיים חשובים. דג הקרפיון, שגדל בעיקר בארצות האירופאיות הקרות, מגיע לאורך מקסימאלי של 60 ס”מ ולמשקל של חמישה ק”ג מקסימום. למרות שערכי הכולסטרול שבו גבוהים וכן גם ערכי השומן, מכיל דג זה כמות רבה של אומגה 3 וגם לא מעט B12, החשובים מאד לבריאותנו. באשר לקלוריות שלו, ל – 100 גרם של דג קרפיון ישנן 162 קלוריות, כמות שנחשבת לסבירה. בשל המודעות הרבה לתזונה נכונה וכדי להפחית את ערכי השומן שבדג, מאכילים את דגי הקרפיון בשנים האחרונות במזון דל שומן על מנת שיצברו כמה שפחות תאי שומן בגופם ויגיעו אלינו לצלחת כשערכי השומן והכולסטרול שבהם נמוכים יותר.

מידע רחב על דג הקרפיון בקישור הבא

http://www.shaldag.net/%D7%94%D7%93%D7%92%D7%99%D7%9D_%D7%A9%D7%9C%D7%A0%D7%95/17-%D7%A7%D7%A8%D7%A4%D7%99%D7%95%D7%9F.html

מתכוני קרפיון פופולאריים

מרק דגים – זוהי אחת המנות המוכרות במטבח ההונגרי, הכוללת את דג הקרפיון הפופולארי מאד. מבין מגוון של מתכוני קרפיון, מוצע מתכון זה הכולל את הרכיבים הבאים: דג קרפיון, בצל, תפוחי אדמה, פלפל ירוק, עגבניות, לימון, מעט סוכר, פפריקה מתוקה (כיאה לכל מתכון הונגרי), אבקת מרק ומעט מלח. מבשלים את כל המרכיבים יחד, בודקים טעמים ולאחר שהדג התרכך וניחוחות טובים ממלאים את המטבח, אפשר להגיש את המרק. מומלץ להוסיף גם פרוסה עבה של לחם טרי, שזה עתה הגיע מהמאפייה הקרובה או שאולי נאפה בבית.
גפילטע פיש – זו אחת המנות המוכרות במטבח האשכנזי, הכוללת את דג הקרפיון ומוגשת בערבי שישי ובחגים. המרכיבים של המנה כוללים: דג קרפיון מפולט לגמרי וטחון היטב, חצי כוס של קמח מצה, 2 ביצים, בצל גדול חתוך גס, קורט מלח, מעט פלפל שחור ומעט סוכר. לאחר שמכינים את הציר, המיועד לבישולו של הדג (ציר הכולל את ראש הדג ואת האידרות שלו) מערבבים את כל החומרים לכדי עיסה ויוצרים ממנה קציצות דגים. מכניסים את הקציצות אל הציר ומבשלים במשך מספר שעות. חשוב לבדוק את הטעמים ולהוסיף מלח, פלפל או סוכר במידת הצורך.

מידע נוסף על מתכוני גפילטע פיש מדג הקרפיון באתר הזה

 

מאמר נוסף באתר הזה על מיים לשתייה ביתית

הוספת תגובה

עליך להתחבר כדי להוסיף תגובה.

+(reset)-